Mantelzorgondersteuning

Zorg je langdurig en onbetaald voor een ander? Dan wordt dat ook wel mantelzorg genoemd.

Mantelzorgondersteuning
In veel gevallen vindt men het vanzelfsprekend om voor de ander te zorgen, maar mantelzorg is niet altijd gemakkelijk. Voor vragen rondom mantelzorg kun je terecht bij de mantelzorgondersteuners van het Steunpunt Mantelzorg. Samen wordt gezocht naar mogelijkheden en alternatieven om de situatie aangenamer te maken. De mantelzorgondersteuner kan ook aan huis langskomen.

De mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn zijn op de hoogte van allerlei respijtzorg mogelijkheden om de zorgen even los te laten, waardoor je even tijd hebt voor jezelf. Ook denken zij graag met je mee over de combinatie van de zorgtaken met een betaalde baan.

Voor vragen of het maken van een afspraak:  0495 697900  /  goedbezig@puntwelzijn.nl
Meer informatie over mantelzorg kijk op www.goedbezigweert.nu

Jonge mantelzorgers

Ook jongeren kunnen te maken krijgen met zorg voor iemand in hun omgeving.

Wil je meer informatie, een keer praten over je situatie of horen wat er allemaal is voor jonge mantelzorgers, dan kun je contact opnemen met Diederieke Brueren, jongerenwerker bij Punt Welzijn. Haar e-mail adres is d.brueren@puntwelzijn.nl

Ontmoetingsbijeenkomsten 'Samen aan de koffie'
Kom hier om ervaringen uit te wisselen met anderen die te maken hebben met de zorg voor iemand in hun omgeving, een stukje ontspanning, een luisterend oor en het krijgen van informatie. De bijeenkomsten zijn elke eerste woensdag van de maand van 10:00 tot 11:30uur in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250.

Mantelzorg nieuwsbrief

Punt Welzijn brengt viermaal per jaar de mantelzorg nieuwsbrief uit, met daarin onder andere informatie, tips en ervaringsverhalen. Klik hier voor de nieuwsbrief mantelzorg februari 2018

Klik hier om je aan/af te melden voor de mantelzorg nieuwsbrief