Persbericht: Meet en greet Franciscushospice en Toon Hermans huis (gratis)

Het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn organiseert op 18 juni samen met het Toon Hermans huis en het Franciscushospice een meet en greet, waarbij deze twee organisaties een kijkje in hun keuken geven!

Wat is het Franciscus Hospice?

Het Franciscus Hospice in Weert  is een plaats waar mensen met een korte levensverwachting op een waardige manier afscheid kunnen nemen van het leven. In het Franciscus Hospice werken enthousiaste, gemotiveerde en betrokken vrijwilligers in de directe zorg, de keuken, de tuin en de techniek. Vrijwilligers zijn onmisbaar in het huis en vormen een belangrijke aanvulling op het werk van de verpleegkundigen. De belangrijkste taak voor de vrijwilliger is er te zijn voor de zes bewoners. 

Wat is het Toon Hermans huis?

Het Toon Hermans huis Weert is een inloophuis voor iedereen die met kanker geconfronteerd wordt en zijn/haar naasten. Het is een bijzondere ontmoetingsplaats en de deuren staan voor iedereen wagenwijd open. De vrijwilligers vertellen u graag meer over wat zij in het Toon Hermans Huis doen, waarom ze dat doen, wat ze komen brengen, maar ook halen.

Voor wie is deze avond bedoeld:

De avond is bedoeld voor toekomstige of huidige vrijwilligers. Daarnaast is het ook voor vrijwilligers in Weert die graag vanuit hun werk willen kennismaken met de mogelijkheden van Hospice en Toon Hermans huis. Beide organisaties vertellen ongeveer 20 minuten over hun organisatie en daarna is er de mogelijkheid voor vragen.

De workshop vindt plaats op 18 juni om 19.00. De workshop is gratis en er is voor 30-35 personen plek. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden wordt gevraagd om met de fiets te komen.

Meer informatie en een link om aan te melden vindt u op www.goedbezigweert.nu. Direct aanmelden kan ook via goedbezigweert@gmail.com o.v.v. de naam van de bijeenkomst, uw naam en telefoonnummer.

Terug naar het nieuwsoverzicht